«Вирішив помститися» та кинув гранату під автівку військовослужбовиці

Фото: Харківська обласна прокуратура

У Харківській області поліція затримала 25-річного мешканця селища Мала Рогань, підозрюваного в тому, що він напередодні 8 березня, кинув під автівку місцевої жительки, яка служить у ЗСУ, осколкову гранату. Автівка зазнала пошкоджень. Люди не постраждали.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Через довгі неприязні стосунки він вирішив їй «помститись», кинувши гранату під автомобіль військової. Транспортний засіб пошкоджено», – вважають у прокуратурі.

Наразі «месника» затримали та повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство, вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень). Вирішується питання щодо тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, взагалі з’ясовування відносин за допомогою гранат останнім часом стало «звичним» на Харківщині. Наприклад, у квітні минулого року мешканець Вільхуватської громади Харківської області кинув бойову гранату під автівку свого 39-річного односельця, коли всередині авто знаходилися троє людей. Всі вони були шпиталізовані з осколковими пораненнями. Після цього 45-річний метальник не заспокоївся та кинув другу гранату до оселі інших своїх односельців. На щастя, вона не розірвалася. Пояснити свої дії підривник не зміг.

У лютому того ж року чоловік посеред ночі кинув гранату Ф-1 у бік житлових будинків на вулиці Таганській у Харкові. Внаслідок вибуху пошкоджені дві автівки, припарковані поруч з будинком, їхнім власникам завдано матеріальну шкоду на суму понад 330 тис. грн. Цього «метателя» вже засудили на п’ять років позбавлення волі.

У минулому липні на Салтівці в Харкові 50-річний чоловік кинув гранату під ноги своєму товаришу по чарці під час розпиття спиртного. Товариш отримав чисельні травми.

У серпні того ж року в селі Леб’яже Красноградського району Харківщини 40-річний чоловік під час сімейної сварки кинув власній сестрі за комір зведену гранату. На щастя, жінка встигла дістати й відкинути вибухонебезпечний «братерський даруночок». Зрозуміло, братик був «у стані алкогольного сп’яніння».

Й це ще далеко не всі випадки такого роду.